E-BRUSSELS, Enjoy Electric !

Details
Start date: 
za, 14/09/2013 - 09:00 tot zo, 15/09/2013 - 18:00
Type event: 
Extern evenement
Location: 
Autoworld Museum – Brussels Parc du Cinquantenaire 11 Jubelpark – 1000 Brussels
Register before: 
zaterdag, 17 augustus 2013
Beschrijving

Eerste manifestatie 100% elektrisch in de hoofdstad van Europa

E-BRUSSELS wil de wereld van de elektrische mobiliteit samenbrengen om deze te promoten.

Rijden op elektriciteit vermindert de negatieve impact op het milieu, het voorkomt de uitstoot van broeikasgassen en atmosferische microdeeltjes. Rijden op elektriciteit vermindert bovendien aanzienlijk het budget voor brandstof. Elektriciteit is zowat overal beschikbaar en kan worden geproduceerd met behulp van hernieuwbare energie: water, wind, zon, aardwarmte, waterstof, bio-brandstof generatoren, biogas ...
Elektrische voertuigen zijn de toekomst van de individuele urban mobiliteit en zullen helpen de behoefte aan fossiele brandstoffen te verminderen die we nodig hebben voor andere toepassingen: plastiek, medicijnen …

E-BRUSSELS zal een groot feest zijn van de mobiliteit in het kader van een van de meest prestigieuze wijken van de hoofdstad, het Jubelpark, in samenwerking met het Autoworld Museum, onlangs gerenoveerd.
Meer dan veertig exposanten bieden het publiek de mogelijkheid om gratis elektrische fietsen, scooters, motorfietsen en elektrische auto's te testen.

DE RALLY’S : de elektrische auto experimenteren  in het stadsmilieu

In de marge van dit feestelijk evenement zullen twee rally’s worden georganiseerd op zaterdag en zondag.

Op zaterdag 14 september zullen de deelnemers op ontdekking gaan van  "elektrisch Brussel"  aan boord van huurauto's, leasingwagens, bedrijfsvoertuigen en aan boord van wagens met hun eigenaars. Het parcours zal halthouden bij de rally-partners uitgerust met oplaadstations : Electrabel, Federauto, Tecnolec, Thon Hotels. Wij stellen aan de journalisten en de beslissingnemers voor om plaats te nemen aan boord van de voertuigen. De rally vindt plaats van 9u tot 13u, daarna zullen de voertuigen worden tentoongesteld op de Esplanade van het Halfeeuwfeestpaleis (Jubelpark) in het dorp E-BRUSSELS.

Op zondag 15 september: de bezitters van Tesla Roadsters en S-modellen zullen worden uitgenodigd om een toeristische verkenning van Brussel en haar voorsteden te maken. Onze gasten zullen gekende gezichten zijn van televisie, de media en de kunstwereld. De Tesla-wagens hebben het hoogste prestatievermogen van de markt en laten toe om aan te tonen dat elektrische auto's mooi, sportief en zeer krachtig kunnen zijn (Tesla Model S: 480 km autonomie, 200km / u, 5 zitplaatsen, 4 deuren).

 

E-BRUSSELS, ENJOY ELECTRIC !

In het kader van de Week van de Mobiliteit, in het Jubelpark, op 14 en 15 september 2013 van 10u tot 18u, onthaalt de hoofdstad van Europa een uniek  evenement.

E-BRUSSELS bouwt een feest rond de elektrische en de alternatieve mobiliteit.

E-BRUSSELS, gratis toegankelijk, verenigt een veertigtal exposanten:

Invoerders en verkopers van fietsen, scooters, elektrische motoren die kunnen getest worden, elektrische en hybride auto’s om te ontdekken.
Talrijke animaties, waaronder een concentratie van Tesla Roadster en de aanwezigheid van het nieuwste model S (Sedan met 480 km autonomie, 200 km / u), ton-wagens en crash test, gratis fiets-markering, initiaties met motorrijwielen, demonstraties van elektrische motorcross, de aanwezigheid van firma’s voor verhuring, leasing en levering van elektrische voertuigen, oplossingen voor  depannage en de oplaadsystemen, En voor de kinderen, springkastelen, animaties "Solar Flowers", een levendige tentoonstelling over de geschiedenis van de elektrische mobiliteit in het Autoworld Museum.

E-Brussels staat onder het meterschap van Vanina Ickx, en Luc Schuiten, visionaire architect, zal meedoen aan boord van zijn verbazingwekkend elektrisch voertuig. Thierry Klutz, Enduro kampioen zal de elektrische motorcrosses testen. De kunstenaar Alexandre Dang presenteert verscheidene installaties van dansende    bloemtapijten. En ook, een muzikaal podium Electro-Jazz, en een ontdekking van de technologieën die energie produceren. Elke dag zal een rally van elektrische auto's Brussel verkennen. Wij stellen de journalisten voor deze ervaring te beleven als bestuurder of als passagier. Met de aanwezigheid van meerdere Brusselse Ministers en  talrijke andere verrassende gasten die plaats zullen nemen tijdens de rally Tesla Owners op  zondag.

ENJOY ELECTRIC ! DE TENTOONSTELLING

Van 1 september tot 15 oktober onthaalt het AUTOWORLD Museum de tentoonstelling ENJOY ELECTRIC! met meer dan een eeuw geschiedenis van de elektrische automobiel. Van "La Jamais Contente”, Belgisch en elektrisch, het eerste voertuig dat 100 km / u bereikte in 1899, tot en met het “I-Care Racing” voertuig met linnen carrosserie, alsook de “Lunar Rover” van de Apollo missies, en prototypes en verbazingwekkende voertuigen  van de jaren '40 tot vandaag.
E-BRUSSELS wordt georganiseerd op initiatief van Xavier Van der Stappen, etnograaf, schrijver, regisseur, ambassadeur van de eco-mobiliteit. Hij reed van Dakar naar Brussel in 2009 aan boord van een elektrisch prototype met menselijke bijstand. In 2010 verbond hij symbolisch Kopenhagen met Kaapstad aan boord van een meer krachtige auto (400 km autonomie, 110 km / u). In 2011 toerde hij in Frankrijk met een urban prototype van 600 kg, 300 km autonomie en 130 km / u. In 2012 creëerde hij een voertuig met carrosserie in linnen laminaat en gerecycleerd staal van 400 kg dat tot 165 km / u haalt. Hij creëert de I-Care Racing Academy voor leerlingen van technische scholen.

Inlichtingen en inschrijvingen : Cultures & Communications, asbl

info@icare-green.eu, tel : 0478236785 - www.brussels-electric.eu