E-mobility - Connect&Drive

Details
Start date: 
do, 01/03/2012 - 13:45 tot 17:30
Type event: 
Extern evenement
Location: 
Auditorium Provincie Vlaams Brabant, Provincieplein 1, 3010 Leuven
Beschrijving

Kennismaken en speeddaten met Vlaams-Brabantse technologie
E-mobility werd ook in Vlaanderen afgelopen jaar alomtegenwoordig. Proeftuinen en projecten werden gelanceerd en de eerste elektrische wagens zijn intussen de proeffase gepasseerd. Maar e-mobility gaat ook breder. Ons mobiliteitsgedrag, slimme verkeersdynamiek en de communicatie tussen voertuigen zorgen ervoor dat steeds meer ICT geïmplementeerd wordt in mobiliteitstoepassingen. In Vlaams-Brabant, hartje Europa, is er heel wat kennis en kunde aanwezig die ook in kassa wordt omgezet door diverse bedrijven, organisaties en samenwerkingsverbanden tussen overheid, kennisinstellingen en industrie.

Op 1 maart gaan we dieper in op wat e-mobility anno 2012 verder kan betekenen. We geven een theoretisch kader mee en er komen ook 2 bedrijfscases aan bod waar de samenwerking tussen bedrijven en universiteiten belicht wordt.

Europees parlementslid Said El Khadraoui geeft tekst en uitleg rond het Europese beleid. Ook worden 3 recent goedgekeurde e-mobility projecten voorgesteld. Tijdens het event krijgt u de kans om met EVJump, VAT-ET en MSG500 kennis te maken. Deze projecten werden geselecteerd uit een call die gelanceerd werd door de Provincie Vlaams-Brabant, VITO en Flanders Smart Hub.

 

Daarnaast, en niet minder onbelangrijk, geven we u de mogelijkheid om met tal van bedrijven en organisaties kennis te maken via speeddates en een heuse infomarkt.
Tijdens de speeddate sessies kan u mee discussieren omtrent verkeersdynamiek, mobiliteitsmanagement, voertuigtechnologie en connected mobility.


Programma

13u45: Ontvangst van de deelnemers
14u15: Plenaire sessies
14u15: Inleiding door Flanders Smart Hub
14u30: Een kijk op smart mobility technologieën - Erwin Ollivier, Commercieel Directeur, Athlon Car Lease
14u50: Business case - Voltspot: Een Mini Smart Grid Systeem - Stijn De Witte, CEO Voltspot
15u05: Case - Aachen University - Rik De Doncker, Professor en Director of the E.ON Energy Research Center (E.ON ERC), RWTH Aachen University
15u20: Het Europees E-mobility beleid - Said El Khadraoui, Europees parlementslid
15u40: Koffiepauze
16u15: Mobility Market en start B2B speeddates
17u30: Netwerkmoment met een hapje en een drankje

 

Praktische aspecten
Datum: donderdag 1 maart 2012 (13u45 -17u30)
Locatie: Auditorium Provincie Vlaams Brabant, Provincieplein 1, 3010 Leuven
Deelnameprijs: 70 euro (excl. BTW): Leuven.Inc leden/FSH partners - 90 euro (excl. BTW): alle anderen

Inschrijven kan tot uiterlijk 23 februari 2012, bij voorkeur via het online invulformulier of via e-mail aan admin@leuveninc.com (met vermelding van uw contact- en facturatiegegevens).

 

Dit event wordt georganiseerd door Leuven.Inc en Flanders Smart Hub. Powered by VUB Crosstalks.