Ecomobiliteitsdag

Details
Start date: 
zo, 01/04/2012 - 09:00 tot 18:00
Type event: 
Extern evenement
Organisation: 
Location: 
Technologielaan 1, Mechelen, Belgium
Beschrijving

Test zelf duurzame vervoersmiddelen op de Ecomobiliteitsdag.

Ben je ook benieuwd naar wat ‘duurzame mobiliteit’ nu eigenlijk inhoudt? Kom dan op zondag 1 april naar de Ecomobiliteitsdag in Technopolis. Oordeel mee en maak zelf testritten met elektrische wagens, fietsen en scooters, … Of maak een ritje op de TechnoVelo.

Kinderen kunnen elektrisch rijden op mini-quads of de handen uit de mouwen steken in een leuke workshop. Hoe werkt een elektrische wagen? Hoe laad ik deze op? En kan ik hier ook lange afstanden mee rijden? Wat zijn de verschillen met hybride vervoersmiddelen? En hoe ver staan we met auto’s op zonne-energie?

Professionals en onderzoeksinstellingen delen hun kennis en voorzien je van informatie en antwoorden. Bovendien maak je kans op een gloednieuwe elektrische fiets! De Ecomobiliteitsdag is een initiatief van Technopolis, in samenwerking met Stad Mechelen, in het kader van het Europese project PLACES.

Met de medewerking van Audi, Blue Corner (beheerder laadpalen), Cambio Vlaanderen (autodelen), Eandis, Electric Drive, Evonik (Wind Explorer), Federauto, Fietsenhandelaar Chamizo, Fietsenhandelaar Robot, Fietsersbond, Giant Belgium, Groep T (Umicar Imagine), Mercedes, MS Design (EHLINE), Nissan, Opel, Peugeot, Philco, Telenet, Universiteit Gent, Vlaamse Proeftuin Elektrische Voertuigen, Vlaamse Stichting Verkeerskunde,VUB, 4IS