Missie naar Baden-Württemberg: Innovatie in elektromobiliteit

Details
Start date: 
di, 09/10/2012 (All day) tot do, 11/10/2012 (All day)
Type event: 
Proeftuin evenement
Register before: 
donderdag, 15 maart 2012
Beschrijving

Samen met Flanders Investment & Trade (FIT), Agoria Automotive, IWT en Flanders’ DRIVE  organiseert de Vlaamse Proeftuin Elektrische Voertuigen een tweedaagse missie rond het thema "Innovatie in elektromobiliteit". Deze missie zal plaatsvinden op 10 en 11 oktober, waarbij België op 10 oktober gastland is op de e-mobil BW Technologietag. Op 11 oktober zijn er workshops, bedrijfsbezoeken en B2B meetings gepland tussen Belgische en Duitse bedrijven actief in e-mobiliteit.

Waarom deelnemen

Het doel van deze missie is het aanknopen van contacten met diverse spelers in dit nieuwe marktsegment, van voertuigfabrikanten tot toeleveranciers, infrastructuurbeheerders en overheden.

Daarbij wordt gefocust op:

  • Energieopslag
  • Elektrische aandrijving
  • Lichte materialen
  • Ervaringsuitwisseling rond de organisatie van proeftuinen, testprojecten en de aanpak door de overheid.
  • Nieuwe business modellen m.b.t elektromobiliteit, zoals mobiliteitsdiensten, energiediensten, clearing, roaming en value-added services op laadsystemen 

Belangrijk om weten...

Baden-Württemberg is de thuisbasis van grote OEM's als Porsche en Daimler, en tal van belangrijke toeleveranciers. Met meer dan 350.000 arbeidskrachten en ca. 2000 bedrijven, is Zuid-Duitsland de belangrijkste voertuigregio in Europa.