Persbericht iMOVE : 17 bedrijven en onderzoeksinstellingen presenteren iMOVE, een groot Vlaams proeftuin pilootproject met elektrische voertuigen

Umicore Olen, vrijdag 22 juni 2012: Vandaag stelt een consortium van 17 Vlaamse bedrijven en onderzoeksinstellingen de eerste bevindingen van “iMOVE” voor. iMOVE is één van de grootste pilootprojecten met elektrische voertuigen in Europa en onderdeel van de Vlaamse Proeftuin Elektrische Voertuigen. De partners lichten toe hoe ze via iMOVE streven naar een snelle introductie van elektrische wagens en een duurzame mobiliteit in Vlaanderen. Samen zetten ze hun boodschap kracht bij met een bijeenkomst van het grootste aantal elektrische wagens ooit in Vlaanderen die gelijktijdig worden opgeladen met ter plaatse geproduceerde duurzame elektriciteit.

Minister van Innovatie Ingrid Lieten kondigt daarnaast het heuglijke nieuws aan over de Europese erkenning van het Programme Office, de ondersteunende organisatie van de proeftuin. Minister van Innovatie Ingrid Lieten: ”Een jaar na de oprichting van het Programme Office van onze Vlaamse Proeftuin Elektrische Voertuigen krijgen we van Europa appreciatie. Het verheugt mij te kunnen bekendmaken dat het Programme Office gevraagd is om co-voorzitter te worden van het Europese project Green eMotion External Stakeholder Forum. Green eMotion is het instrument van de EU dat de opdracht krijgt elektrische mobiliteit over heel Europa te verspreiden. Als co-voorzitter bepaalt Vlaanderen mee de Europese agenda en zo kunnen de innovaties uit Vlaanderen over heel Europa toegepast worden.”

Meer informatie over iMOVE :

Meer informatie over Green eMotion :

BijlageGrootte
PDF icon 20120622 PB iMOVE - Green eMotion.pdf155.96 KB