Vlaamse Proeftuin elektrische voertuigen ontmoet Smart Grids Flanders op Clean Week te Zolder

Details
Start date: 
vr, 03/05/2013 - 09:00 tot 14:00
Type event: 
Proeftuin evenement
Location: 
Circuit Zolder
Beschrijving

 

Op vrijdag 3 mei is de Vlaamse Proeftuin Elektrische Voertuigen te gast bij Smart Grids Flanders op Clean Week 2020 in Zolder. Focus van de bijeenkomst is de link tussen elektrische mobiliteit en hun energievoorziening/smart grids. Waar liggen de uitdagingen en welke business opportuniteiten zijn er voor de bedrijven in deze nieuwe waardeketen ?

In het eerste deel wordt kort ingegaan op de werking van Smart Grids Flanders  en de Vlaamse Proeftuin Elektrische Voertuigen. De nadruk ligt hierbij op het open innovatiekarakter van beide initiatieven, waarbij een aantal lopende innovatieprojecten op de proeftuin voorgesteld zullen worden.  De focus ligt hierbij op energiegerelateerde projecten die zowel voor de Smart Grids Flanders leden als voor de e-mobility stakeholders interessant kunnen zijn. Welke testinfrastructuur staat er ter beschikking binnen de proeftuin en hoe kunnen externe bedrijven samenwerken met een van de platformen uit de proeftuin ?

Na de koffiepauze gaan we dieper in op de wijzigende waardeketen in elektrische mobiliteit en zoeken we naar de business opportuniteiten voor de bestaande en nieuwe marktspelers in Vlaanderen. Flanders' DRIVE en EnergyVille/SGF zijn ideaal gepositioneerd om dit vanuit respectievelijk de voertuig- en de energiemarkt in Vlaanderen toe te lichten. Daarnaast zal Vlaamse Proeftuin Elektrische Voertuigen gekaderd worden in het Europese landschap en zullen een aantal martmodellen uit de proeftuin meer in detail toegelicht worden. Dit deel gaat dus verdere inzichten geven in de strategische visies en trends rond elektrische mobiliteit.

Wenst u meer te weten over de mogelijkheden voor uw onderneming en/of wenst u kennis te maken met de andere bedrijven actief in elektrische mobiliteit, aarzel dan niet en kom mee netwerken op Clean Week 2020 te Zolder.

09.00u - Ontvangst

09u30 - Introductie: de werking van Smart Grids Flanders en de Vlaamse Proeftuin EV : “wie zijn we, wat doen we?” (Heidi Lenaerts, Smart Grids Flanders & Inge Cools, Programme Office) (15’)

09.45u - Vlaamse Proeftuin Elektrische Voertuigen als open innovatieplatform

  • “iMOVE : Hoe elektrische voertuigen de hernieuwbare energie in de energiemarkt kunnen faciliteren”  (Jeroen Verbeeck, EDF Luminus) (30’)
  • “Volt-Air : Where energy meets mobility ” Omdat energiebesparing elektrische mobiliteit aantrekkelijk maakt (Jean-Pierre Van Wingen, E. Van Wingen) (30’)
  • “Innovatieprojecten met externe gebruikers in de proeftuin” (Carlo Mol, Programme Office) (15’)

11.00u Koffiepauze

11.30u - Business opportuniteiten in elektrische mobiliteit

  • “Elektrische mobiliteit : het vertalen van internationale trends naar opportuniteiten voor de Vlaamse voertuigindustrie” (Bert Dexters, Flanders' DRIVE) (30’)
  • “Elektrische mobiliteit : business modellen vanuit energieperspectief” (Annelies Delnooz, EnergyVille) (30’)
  •  “Marktmodellen en hun impact op de functionaliteiten van laadinfrastructuur” (Inge Cools, Programme Office) (15’)
  • “Vlaamse Proeftuin Elektrische Voertuigen en de link met Europa” (Carlo Mol, Programme Office) (15’)

13.00u Middagpauze en uitreiking van de Awards

Inschrijven via Smart Grids Flanders per mail naar kris.detaey@smartgridsflanders.be

Meer informatie over Clean Week 2020 : http://cleanweek2020.be/